tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kesäkuun viimeinen


Ihanuus sen kun jatkuu vaan, saatiin viimeinkin minun kelini :) kakskyt astetta ja pilvistä. Tosin huijasin itseäni viime viikolla ajatellessani kolmessakympissä, että heti kun viilenee, teen jotain. No jotain teenkin, istun ja lueskelen ja kirjoittaa hujauttelen. Niin ja katsastutin auton, tuloksena kahden vuoden leima.Tiskikone käy, vaikka se onkin hieno suomalainen romu, jonka suomalainen valmistaja ei edes vastaa yhteydenottooni, vielä siis, ne kyllä vastaavat, on minulla sen verran kokemusta huonosta asiakaspalvelusta. On ollut koko kesän taistelu saada kone käymään ohjelmansa läpi kerralla. Siinä on pitkä ja vielä pidempi ohjelma (tiedättehän, pitää olla monta energia-A:ta), sillä pidemmällä se pesee nyt kerralla... pitänee koputella puupäätään ja toivoa, ettei se kone kuule kirjoittamistani... ja jatkaa loppuun...

Kun nyt avautumaan aloin, voin jatkaa. Ihmettelen ammattilaista, terveyskeskuksessa olevaa hoitajaa, joka sanoo vatsaongelmaiselle nuorelle ihan mitä vaan. Hoitaja käski nuoren syödä kaksi viikkoa gluteenitonta ruokaa. Ei muuten mitään, mutta oikea ohje on ottaa verikokeita ja toimia niiden perusteella. Sekä verikokeet että mahdollinen koepala tulee ottaa ennen kuin siirrytään gluteenittomaan ruokavalioon, jotta tulos on luotettava. Syyksi tälle nuorelle selitettiin se, ettei tarvitse turhaan mennä nielemään sitä kameraletkua. Mikä on vastuu ja kenen? Nuoren?

Ja päiväkirjaa kun jatkan, niin merkitsen muistiin juhannuksen. Saimme kaikki kotiin, kolme lasta, kaksi miniää ja yhden vävyn <3  heidän lisäkseen rakkaat ystävämme ja isolapsen helsinkiläis-, hollantilais- ja saksalaisvahvistukset. Grillaus ohitettiin suosiolla, juhannuksen pääruoat olivat kaksi sikaniskaa ja kolmen sian kyljet. Niistä tosin riitti syömistä pitkään ;) Siat jäivät nimittäin pitkälti loistavien kasvisten jalkoihin, ja ne hollantilaissoossit, uah!

Talviturkki suli päältäni juhannuksena vasta, en nimittäin käynyt avannossa kertaakaan talven aikana, koska korona. Ja joo, ei Airiston vesi lämmintä ollut, vaikka ilma olikin. 

Hei onkos jollakulla kokemusta painopeitosta? Hyviä tai huonoja? Mikä paino on aikuiselle sopiva?

Ja sitten se kysymys numero kaksi, haluaisin tietää, mitä sinulle tulee mieleen kun sanotaan sanat monikulttuurisuus ja suomalainen työkulttuuri? Ole kiltti ja uskalla vastata, en käytä mitään tunnistetta ajatuksistasi, mutta kirjoitan juttua aiheesta ja haluaisin kuulla sinun mielipiteesi. Minulle voi kirjoittaa myös osoitteeseen vanhassatalossa at gmail piste com. 

Ja nyt kun liitin vielä tuon kuvan tänne, niin tulin vanhan talon vanhan naisen ongelmavyyhtiin, liikaa teknologiaa yhtaikaa käsillä. Puhelimessa kuva ja keskustelu avoinna, tabletilla telkkuohjelma kesken, täällä läppärillä sähköposti ja bloggeri, nettiradio soittaa suomipoppia ja oikeasti tällä läppärillä kirkuu tuo monikulttuurisuusteksti kirjoittajaa. Taidan mennä kuuntelemaan iltasaduksi äänikirjaa...2 kommenttia: