maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ihanaa iltaa

Kesä näyttää koittaneen, ilma on kuin linnunmaitoa. Istun puutarhassa pikkuläppri sylissäni, kukat tuoksuvat huumaavasti ja linnut kosiskelevat toisiaan lähipensaissa ja -puissa. Vierelläni lasillinen viiniä ja lämpö hyväilee ihoa. Työt tehtynä, perheen seuraa tiedossa ja juhlat onnistuneesti juhlittuna. Mitä muuta voisi toivoa?

Tuore ylioppilas juhli täysin rinnoin, läheisten ja ystävien kanssa. Hänelle sateli suitsutusta kaikilta suunnilta eikä suotta. Kaunis nuori nainen kauniissa puvussa ja itse tehdyssä kampauksessaan. Kuuden E:n ja yhden L:n todistus. Itse suunniteltu menu ja puku, itse valmistetut herkut ja ihana juhla. Kaikki sujui kuin unelma, sää oli kaunis ja vieraat pääsivät nauttimaan juhlista toistensa seurassa ja tuttuja tavaten.

Tärkeät kummit paikalla, mummu ja vaari, isoäiti ja sitten ne muut tärkeät, yhteensä viitisenkymentä vierasta kaikkiaan. Ihanat juhlat, kaikki meni nappiin. Tarjoilijoiden hankinta oli vaikeaa, ammattitaitoista henkilöstöä oli mahdoton saada, niinpä toteutimme suunnitelman B, keskilapsen luokkakavereista palkkasin kaksi tyttöä hoitamaan tarjoilut keskilapsen lisäksi. Loistava valinta sekin, kaikki sujui toivotusti.

Tarjolla oli mukavia herkkuja. Mukaeltu Caesarsalaatti oli pääroolissa, ei sekoitettuna vaan eri kulhoissa. Kanaa ja kalaa, leipäkuutioita, paljon erilaisia marinoituja kasviksia ja kastikkeita, lepuskoita ja voita. Lisäksi suolaisia pallovartaita, jotka pikkulapsemme tärkeänä sai koota, niissä oli leipäpalloja, lihapullia, melonipalloja, kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja.

Kahvipöytä koostui musteherukka-suklaa-marenkikakusta, sitruunaisista cupcakeista ja suklaisista cake-popseista ja pikkulepuskoista, joissa oli täytteenä joko kylmäsavusilakkamoussea tai kanamajoneesia.

Joimme vaaleanpunaiset onnittelumaljat ja roseviiniä sekä tietenkin erilaisia vesiä.

Huomaan kirjoittaneeni rivikaupalla aivan ajatuksenvirtaa vain, olen niin onnellinen ja iloinen kaiken sujumisesta. Luultavasti läpi tihkuu äidin onni ja ylpeys esikoisensa suuresta päivästä. Jotenkin se toi omaankin sieluun onnellisuutta ja iloa, niin että tihkun hyvää oloa. On ilo olla äiti, sekä keski- että pikkulapsi toivat kotiin hienot todistukset isolapsen lisäksi, saan olla ylpeä, onnellinen ja iloinen upeista lapsistani.
Ruokaa teimme paljon, ja lähes kaikki meni vaikka sitä oli varattuna yllin kyllin ylimääräistäkin.

Ihanaa viikkoa kaikille, palaan kertomaan muutamia yksityiskohtia herkuista ja niiden valmistuksesta, vinkkejä sille, joka mahdollisesti haluaa kokeilla jotain uutta ja mukavaa. Lisäksi voisin liittää pari kuvaakin juttuun, nyt juuri ei ole kameraa vireessä (lue: akku ladattuna).

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mukavalta! Jään odottelemaan kuvia ja herkkuideoita. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinnekin päin :)

    VastaaPoista