tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mutta

Kuinka paljon olenkaan uikuttanut kuluneen epävuodenajan sateita. Just joo. Kuinka lämmintä onkaan jo toista viikkoa ollut, yli kymmentä lähes joka päivä. Kasvit nousevat maasta, mikä hitaasti, mikä nopeammin. Rouva on pyllistellyt jopa rikkaruohoja kitkemässä. Syreenissä suuret silmut, ruusussa ainakin silmut. Ja krookuksia on ilmaantunut huikeita määriä. Taas kerran elättelen toiveita päärynäpuun kukinnasta (olen antanut syksyllä sille naapurin sedän neuvosta niin paljon kalia, että hirvittää).

Mutta.

Kasvilaatikko on jäässä.

Multakasa on jäässä.

Mansikakalaatikko on jäässä.

Kevät.


-tarjah-


PS. Pikkulapsen ilme kun se tajusi laittaneensa kuplaveteen vadelmatiivisteen sijaan soijakastiketta...

2 kommenttia:

  1. Noukin heti vinkin, kalia päärynäpuille. Missä muodossa laitoit kalia, tai mikä oli lannoite? Mun päärynäpuut on vielä pieniä, mutta olen miettinyt millaista lannoittamista vaativat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, mikäli mitään muistan, niin uskoakseni laitotin biolanin syyslannosta. Muistaisin katsoneeni pussin kyljestä siinä olevan kalia. Muistaakseni olin laiska etsimään asiasta tietoa enempää, aloitus sillä. Jos minusta tänä syksynä siihen on, tutkin jutun tarkemmin ja annan tehoannoksen sitä. Mikä nyt on se sellainen päärynäpuu, joka ei milloinkaan koko yli kymmenvuotisen elonsa aikana ole kukkinut? Ei se ylenmääräinen kali ainakaan kukinta voi vähentää...

      Poista