sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Ainoa aikaansaannos, tossut

Aika lentää siivillä, mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin. Ikkunasta kun katselee läntiselle taivaalle, näkee kuunsirpin, kasvamassa. Juurihan se oli täysi, yökaudet sitä katselin...

Työnteko kuvaa tammikuuta, se meni jotakuinkin töitä tehdessä, aamusta iltaan ja illan ajat töistä toipuen, saamatta kotona aikaan mitään. Illalla menin nukkumaan vain herätäkseni töihinlähtöön. Uskoin tämän tahdin jatkuvan korkeintaan hiihtolomaan saakka, vaan väärässä olin, seuraava etappi taitaa olla pääsiäinen.

Mutta hei, olenhan saanut jotain sentään aikaankin, vanhassa talossa kun asutaan, lattiat ovat hmmmm... viileät. Talossa tietty on jos jonkinlaista Ainoa ja Reinoa, mutta ne lämmittävät liikaa minun pieniä jalkojani, siispä leikkelin vanhasta vanuttuneesta villapaidasta palat tossuihin, paita lienee jostain kasikytluvulta. Kaavat suurensin Linden Ivarssonin hienosta kirjasta Do Redo.
Ja tumpula kun termeissä olen virkkasin ensimmäistä kertaa elämässäni tuota reunaa, miksikä ikinä sitä kutsutaankaan... napit pohjattomasta nappipurkista.

Ja mistäs minä vinkin villaan sain, no tietenkin MaMa-haasteesta, täältä. Mukana siis ollaan.

Kuvassa näkyy myös jotain itselleni kovin tärkeää, vanha lautalattia. Tälle talolle tulee tänä vuonna täyteen sata vuotta, tuo lattia on ainoa, joka on edelleen käyttökelpoinen lattiana. Talossamme on kauan sitten ollut kaksi hellahuonetta ja kaksi pikkuista asuntoa, huone ja keittiö.

Kuvassa oleva lattia on siis salin lattia, kirjastostamme otettiin lattia pois ja siitä tuli yhden makuuhuoneen katto. Kirjastoon laitettiin uusi lattia leveistä ja paksuista lankuista, jotka varta vasten tehtiin siihen lattiaan. Kahteen makuuhuoneeseen tehtiin samoin uudet lattiat, ne huoneet ovat muutoinkin melko valmiit. Suuri työhuoneemme sai viime kesänä uuden lankkulattian, vielä keittiö odottaa uutta lattiaa.

Työhuoneemme ja keittiö oli parikymmentä vuotta sitten "remontoitu", lattialankut oli revitty irti ja laitettu tilalle lastulevyt. Keittiön lastulevyt odottavat tänä keväänä ulos kantamista, keittiö muutenkin saa tuon vanhan "remontin" jälkeen uuden ilmeen. Huutiksessa olisi vetämässä vähän kalusteita "uuteen" keittiöömme. Mikään ei saisi minua ostamaan ja laittamaan tähän taloomme uutta keittiötä, se ei oikein istuisi ilmeeseen. Katsotaan nyt kuinka käypi...

-tarjah-

2 kommenttia:

  1. Kiitos osallistumisesta haasteeseen! Söpöt tossut:)

    VastaaPoista
  2. Ai se on hyvä kirja se Do Redo. Kivat vihreät tossut!

    VastaaPoista