sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Haastettu


Kirahvilan Kati haastoi minut jo kauan sitten vastaamaan yhteentoista kysymykseen. Minun puolestani pitää keksiä samaiset yksitoista kysymystä ja haastaa uudet yksitoista bloggaajaa mukaan.

1. Minkä värinen tunnet olevasi?


Yksinkertaisesti sanottuna olen sininen. Ja jos muuten herkullista väriä ajattelee, se on ilman muuta keväänvihreä, tai oikeammin kevään vihreät, ne moninaiset ihanaiset :)

2. Millaista blogia kirjoittaisit, jos olisit nyt 20-vuotias (ja jos olet nyt n. 20-vuotias, millaista kuvittelisit kirjoittavasi 20 vuotta vanhempana)?
 
Kati, vaikea kysymys. Mietitääs vähän. Ollessani kaksikymppinen tietokoneet olivat aivan uusi juttu. Ensin rakastuin tietokoneella kirjoittamiseen, se oli niin helppoa. Jos siirrän ajatukseni tähän päivään ja kuvittelisin olevani kaksikymppinen, luultavasti kirjoittaisin, niin, mistä? Taitaa olla niin, että itsekeskeinen kun olen, kirjoittaisin jotakuinkin samoin kuin nyt, itsestäni.
 
3. Jos olisit kasvis, mikä kasvis olisit?
 
Jos pohtisi vähän:
 
Sen pitäisi olla
  • kotimainen
  • lähellä kasvava
  • voisi myös itse kasvattaa
  • mitä sitä tarvitseekaan: vitamiinit, lukuisat kivennäis- ja hivenaineet, ja ja ja...
  • herkullinen
  • kauniin värinen
  • pyöreä
 
Mitä tästä siis tulee? Tomaatti.
 
4. Kuka ajattelija/kirjailija tms. on tehnyt sinuun vaikutuksen?
 
Jo työnikin puolesta joudun lukemaan paljon, samoin itseni vuoksi. Maailma on täynnään vaikutuksen tehneitä, kukin tavallaan, joka päivä vaikutun. Mutta takaraivossani naputtaa vain yksi nimi, joka palaa usein: jo edesmennyt Juice. Kun kuuntelee hänen verbaliikkaansa, huomaa sen olevan aivan hämmästyttävä. Mielestäni suomen kieli on aivan huikean kaunis ja monivivahteinen ja henkilö, joka sitä lahjakkaasti käyttää, saa aina arvostukseni.
 
5. Osaatko seistä päälläsi?
 
Herrajjumala, en!
 
6. Onko sinulla joku erityistaito tai -kyky?
 
Kyllä, olen hyvä työssäni.
 
7. Lempituoksusi?
 
Luonto sateen jälkeen.
 
8. Kuka on lempirunoilijasi ja miksi?
 
Ehdottomasti Heli Laaksonen, hän kirjoittaa lapsuudesta saakka tutulla murteella. Häntä voi sujuvasti sekä lukea, kuunnella että katsella.
 
Mieleeni nousi myös Lauri Viita ja mieheni edesmennyt täti. Tädillä oli tapana aina juhlatilaisuuksissa lausua Viidan Kaarisilta. Vieläkin menee kylmät väreet selkäpiissä ja kyynelet nousevat silmiin sitä ajatellessa, ei niinkään runo, vaan taitava ja vaikuttava lausunta.
 
9. Mikä on tärkein aistisi?
 
Tähän vastaisin, että näkö.
 
10. Tiedätkö kumpi aivopuoliskosi on dominoiva?
 
Tietoa ei ole, mutta uskon aivojeni olevan sekametelisoppaa
 
11. Mikä musiikki saa sydämesi laulamaan?
 
Tässäkin asiassa olen umpisuomalainen. En paljoakaan siteeraa sanoituksia, mutta tykkään niin paljon suomen kielestä, että suomalaiset sanoitukset kolahtavat ja sitä myöden sydämeni lähtee mukaan. Niin vanha kuitenkin olen, että vanhat, seiskyt-kasikytlukuiset poppirokkijutut iskevät syvimmälle.
 
Parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)
 
 
Ja nyt ne minun kysymykseni:


1. Puhuitko vai kävelitkö ensin?

2. Missä vietit suurimman osan valveillaoloajastasi ennen kouluikää?

3. Oletko käynyt pikkukoulua vai isoa koulua?

4. Millä kuljit koulumatkat?

5. Oletko opiskellut pitkään?

6. Onko sinulla kummilapsia?

7. Minkä aineen opettaja on jäänyt erityisesti mieleesi?

8. Haluaisitko opiskella vielä uuden ammatin?

9. Mitä haluasit tehdä, jos mikään ei sitä rajoittaisi?

10. Fillarilla vai kävellen?

11. Nyt vai huomenna?

Ja keitäs minä sitten haastan vastaamaan?

Ihan nimeltä mainiten tietenkin Katin Kirahvilasta (Nokkos-Silakalle terveisiä!) ja sen jälkeen juuri sinut, jokaikisen blogini lukijan, joko kirjautuneen tai kirjautumattoman, ei väliä. Mielelläni lukisin vaikka kommenttilaatikostani, jos (tai siis kun) olet ottanut haasteen vastaan ja pääsen lukemaan vastauksiasi :)

Positiivinen ajattelu ja murheen alhosta nousu alkaa juuri nyt. On tässä maailmassa paljon hyvää ja kaunista, se pitää vaan nähdä.

Katsos vaikka tätä:Mukavaa alkavaa viikkoa :)
 

1 kommentti: