torstai 1. marraskuuta 2012

Päätön


Pikku pääni sitten päätti päättää pelittämisen. Päädyin siis päälääkärille ja päälääkärisedän diagnoosina akuutti stressireaktio. Työterveyshoitajan erillisestä määräyksestä pihan haravointia ja sensellaista. Sen siitä sitten saa kun kuvittelee päänsä päätyvän pääosaan ja päänsä päättääkin päättää päättämisen ja huomaa olevansa päätön.

Ihanat seitsemän lämpöastetta ja auringonpaiste houkuttelivat minut siis päättä pihaan. Kiva Fiskarsin harava, oikein oranssilapainen. Laskeskelin keväällä ostetun lavan (onko se lapa vai mikä lie?) piikkejä, kahdestakymmenestäviidestä jäljellä kaksikymmentä, siis kahdenkymmenen prosentin vajaus. Päätin silti haravoida, vaikka se harva olikin.


Muks! Mottasin itseäni ohimoon nyrkillä ja haravanvarrella. Se meni poikki! Napsista vain poikki, metallivarsi. Menin sitten Fiskarsin kotisivulle ja mitä silmiini ensimmäisenä osuikaan: Kestävää muotoilua.


Mitähän tuo tarkoittaa? Minkä on tarkoitus kestää ja mitä? 


Palautesivulla oli pelottavan pieni osuus palautteesta kuviteltu annettavan kuluttajatuotteista, enemminkin taitavat odottaa viestiä pääomasijoittajilta ja muilta senkaltaisilta (ottavatko pääomasijoittajat oikeasti yhteyttä yhtiön nettisivujen palautelomakkeella?), no, ainakin esim. kiinteistöjään koskevia viestejä taitavat odotella. Saas nähdä kuinka konserni vastaa tällaisesta tavallisesta kuluttajatuotteesta, joka näyttää olevan heille välttämätön paha. Toivottavasti olen väärässä tässä pohdiskelussani ja he vastaavat tuotteestaan asiallisesti. Kirjoitin jopa kiltisti enkä niin kuin ajatukseni juoksi... päättä.

Millä minä nyt haravoin? Päättömällä haravalla?
Ja vielä, päättömästi tervetuloa, soletuuli, onnistuit tulemaan oikein hyvään väliin :)

Ja Leena, kiitos kauniista sanoistasi riimittelyni suhteen, se en kuitenkaan ollut minä vaan vanha mieleeni noussut partsalaulu :)

2 kommenttia:

  1. No huh, jonkinmoinen stressireaktio haravallakin - palaa molemmista päistä. :( Toivottavasti saat uuden tilalle ja pian, kun terkkarikin määräsi eikä välineittä voi, vaikka päättömänä voikin. Yritähän ottaa rennosti. (= Syö suklaata nyt ainakin.)

    VastaaPoista
  2. Päätöntä menoa. Koita löytää pää, sitä saattaa välillä tarvita. Mulla kans päässä vikaa, siellä kolmoishermo-osastolla. Jaksamista, haravankin kanssa!

    VastaaPoista