sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Suloinen sunnuntaiaamu ja pinkopahvia

Siitä tietää olevansa vanha, kun menee nukkumaan lauantai-iltana kahdeksalta. Earth hourkin meni ohi, nukkuessa, tosin aiheen mukaisesti, pimeässä.

Nyt taivas on tasaisen valkoinen, valoa on sopivasti kuvaamiseen, osallistun tällä teoksellani MaMa-haasteeseen, parin väliin jääneen jälkeen. Värihaaste oli turhan hankala, eivät nuo pastellit oikein nappaa, ja pitsihaaste oli lähes valmis, ei kuitenkaan ihan, kun kello löi haasteen kiinni... ehkä pitsikin pääsee jossakin vaiheessa tänne blogiinikin, jahka se on valmis...

Siis MaMa 5, tuunaus. Olen joskus aikanaan ostanut perheelle pyykkikorin, järkyttävän keltaoranssin. Se on tähän saakka ollut käyttämättömänä, ei sen väristä esiin ole voinut laittaa. Kauan mietin, mitä sille tekisin. Kunnes Leenan blogin haaste sai aikaan inspiraation.Ompelin kangasvaraston täytteestä (olen joskus tehnyt muutaman nallen tästä kankaasta) suuren pussin, jonka suun suljin anorakin nauhalla. Pussi on siis kaksi kertaa korin korkuinen ja pussin suu on korin pohjalla sisällä. Molemmilta puolilta piilossa siis tuo ihana keltainen. Päälle ompelin sisältöä kuvaamaan t-paitoja pyykkinarulla. Kannen kankaan maalasin kiinni vesi-liimaseoksella, 1:1, jouduin vähän myös paikkailemaan , siitä syystä tuo pitsi kuumaliimalla sen päällä.

Taustalla näkyy keksilapsemme tapettiseinää, tapettina pinkopahvin päällä Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan Käpytapetti. Muut kolme seinää on tapetoitu luonnonvalkealla tapetilla, joka on samansävyinen käpyjen taustan kanssa.

Kävin itse henkilökohtaisesti nuo tapetit ostamassa tehtaalta, junalla. Minulla on nimittäin karmea kokemus aiemmalta tapetointikierrokselta, tilasin tietyn tapetin paikallisen tapettikaupan kautta. Liike sanoi, että tilaus on tehty ja tulee perjantaina. Perjantaina menin hakemaan tapettini, eikä niitä ollutkaan, sanoivat olleen loppu. Päivää ennen siis, kun tapetointi oli ajankohtainen, eivätkä tietenkään voineet siitä heti ilmoittaa... asiointini siinä liikkeessä on loppu. Olen joissakin asioissa hyvinkin periaatteen ihminen, tämä oli siitä lievimmästä päästä...

Ajatuksenani junamatkailussa oli samalla se, että ellei ko. käpyä ole, katselen samalla heidän mallistojaan luonnossa. Mukaani nappasin samalla vinon pinon heidän mallejaan, on vielä muutama huone ilman tapettia.

Ostimme talomme viime vuostuhannen viimeisinä päivinä. Talon kaikki huoneet olivat jonkinlaisilla tapeteilla ja tarkemmin tutkailtuna niiden alla oli pinkopahvit. Pinkopahvit olivat todella huonossa kunnossa kaikissa huoneissa, mitkä olivat pahasti repeytyneitä, mitkä katolta vuotaneiden vesien tuhoamia. Luit oikein, vesien tuhoamia. Talomme katossa oli ollut reikä ainakin viiden vuoden ajan, ilman kenenkään asiaan puuttumista. Vanhan talon vanha mies poisti vanhaa hirsiseinää yhden huoneen koko seinän matkalta, rakensi siihen uuden seinän ja rakensipa vielä ikkunankarmitkin säilyneille ikkunoille. Hirret hankimme kierrätettynä, ne olivat palvelleet aiemmin jossain muualla hirsirunkoisessa talossa.

Nyt jutulla on mittaa vaikka kuinka, taidan jättää pinkopahvit ja niiden metkut toiseen kertaan,

mennään ulos,

1 kommentti:

  1. Melkoinen tuunaus-piilotus! Itse en tainnut oikein edes hahmottaa, että miten se kori tuolla sisällä on:/

    Kiitos osallistumisesta!

    VastaaPoista