perjantai 3. kesäkuuta 2011

Aamutuimaan

Olen ollut jo pari tuntia puuhastelemassa, nyt se on alkamassa. Meidän perheen ekat lakkiaiset. Tosin lakki tulee vasta huomenna.

Tänään saapuvat rakkaat ystävämme pääkaupunkiseudulta, isolapsen kummitäti miehineen sekä kummisetä täältä läheltä. Valitsimme esikoisellemme upeat kummit, he ovat olleet mukana elämässämme läpi vuosien, lapsen elämää tukien ja iloissa ja suruissa eläen. Silloiset ja nykyiset hyvät ystävämme. Kiitos teille täälläkin, jos tätä luette!

Illalla siis herkutellaan ja harjoitellaan. Mitä harjoitellaan? Emme tiedä, mutta kautta vuosien juuri ennen suurta juhlaa olemme kokoontuneet kotiimme harjoittelemaan seuraavaa suurta päivää, hyvin syöden ja juoden. Viime kesänä harjoittelimme keskilapsen siunaamista konfirmaatiota edeltävänä iltana, isolapsen kummit ja meidän perheemme. Keskilapsen kummit asuvat Atlantin rannalla eivätkä päässeet mukaan. Söimme kilottain kalaa ja paljon leipää sekä joimme litroittain hyvää viiniä. Huomenna odottaa pitkä ja rauhallinen aamiainen ja siitä sitten lähdemme lakitukseen. Kolmeksi on kutsuttu mummut ja muita pitkämatkalaisia ja siitä iltamyöhään saakka nautimme.

Lakkilapsi on reipas tyttö, työnantajan soitettua ja pyydettyä töihin jo sunnuntain vastaisena yönä tyttö vastasi "tottakai" ja menee siis juhlista suoraan ansaitsemaan opiskelurahoja. Me muut sen sijaan taidamme levätä juhlia :)

Taidan nyt ottaa suuren kupin kuumaa kahvia ja siirtyä puutarhan puolelle kuuntelemaan lintujen aamukonserttia,

palaillaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti