tiistai 3. tammikuuta 2012

Tervehdys vanhasta talosta

Hei kaikki ja lämmin uuden vuoden tervehdykseni!

Vanhassa talossa on ollut hiljaista ja rauhallista. Välillä tuntuu olevan vaikeaa säilyttää blogin positiivisuus, niin paljon terveys lyö vastaan. Sain neuvoteltua työtaakkaa kevyemmäksi työmaalla, se sinänsä on jo saavutus, tarvittiin työterveyslääkäriä ja -hoitajaa työsuojeluvaltuutetun lisäksi neuvottelemaan kanssani.

Keho toipuu kilpparileikkauksesta kovin kovin hitaasti. Aivan liikaa töitä, armoton väsymys ja palelu täällä lumettomassa suomenkolkassa kovapäisyyteen liitettynä taisi olla liikaa, heti jouluvapaiden alettua stressin vähän hellitettyä iski taivaallinen migreeni. Mikään lääke ei tehonnut. Vasta yksityisellä lääkäriasemalla (arvatkaas onnistuiko joulun alla saada julkiselta puolelta lääkäriä...)saamani piikit ja nappi taltuttivat tuskan. Voin tällä kokemuksella vain aavistuksen kuvitella viikottain migreenikohtausta potevien tuntoja, kaikki sympatiat heidän puolellaan. No, lomaviikko siinä sitten potiessa menikin, erilaisilla nappiyhdistelmillä lepäillen. Tietty keho lepäsi, olisi silti ollut mukava nauttia läheistenkin seurasta.

Tässä hyvin kuvaava otos uuden vuoden yöltä, viikon napittelun tulos. Tärähtänyt. Ja pian tämän jälkeen ihanaa oikeaa shampanjaa.Paras päätös sille nk. lomalle, loistavaa seuraa, hyvää ruokaa ja juomaa, tuntikausien Mahjongin peluuta ja pikkulapsen (ja aikustenkin) riemu raketeista ja erilaisista ääniä päästävistä jutuista. Ja aamulla pitkään nukkumista, siinä loistava alku tälle vuodelle.

Hiljaisuus on tällä viikolla kadonnut. Pikkulapsi on aivan villiintynyt pitkällä lomalla. Villi-ihminen. Eikä ollenkaan hiljainen. Eikä paikallaan. Eikä sano "Kyllä äiti". Onneksi ensi viikolla palaa kuri ja järjestys. Öisin nukutaan ja päivisin totetutetaan velvollisuuksia, kuka missäkin työpaikoillaan ja opinahjoissaan. Huh onneksi.

Ykköstoive tälle jo alkaneelle vuodelle on ehdottomasti terveys. Terveyttä alettiin jo hakea, sain joulupukilta teidättekös ne sellaiset köpöttimet, jokakelin välineet, niillä voi hiihtää, on lunta tai ei (eli siis ei). Kepit siis kopisemaan ja kylille, kymmenen kilometriä on jo tänä vuonna takana kera uusien vastalöydettyjen lihasten. Siinä hyvä alku :)Kaikkea hyvää juuri sinulle,
lukijani,
tehdään tästä hyvä vuosi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti