maanantai 21. lokakuuta 2013

äitii, voidaanks me syädä tänään auringossa?


Perheenäiti ylitti taas itsensä. Teki ruokaa, sovelsi jonkun kanssakirjoittajan herkkua. Pikainen freesaus kanankappaleille (naturell), sekaan currytahnaa ja valkosipulia (ei saa kertoa lapsille). Sekaan sipulia lohkoina,  kuivattua suppista, kukkakaalin nuppusia, vettä, suolaa, punaisia linssejä, keitettyjä porkkanasuikaleita, kookosmaitoa ja riisinuudelia.

Jotta ruoasta saataiiisiin maailmankeittiön kansalainen, se tarjottiin hapankorpun kera. Kun pöytään käymisen aika koitti, kuului tuo otsikon lause, voidaanks syödä auringossa. Meillä on vähän viileää, työhuoneen lattiaa läikitti kirkas syysiltapäivän ihanainen aurinko.

Oltiin retkellä ja syötiin paisteessa, lisälämpönä meillä oli vielä kuivuri, joka puhalteli omenoita kuiviksi. Se on kolmatta vuorokautta tauotta puhaltanut sokeria tihkuvia herkkuja talvea varten. Meillä on abc-merkkinen kuivuri ja siihen saa vaan kuuteen tasoon omppuja kerrallaan, vaivaiset parikymmentä.

Tällaista tänään, päivällinen lasten kanssa oli mukava, varsinkin toisen murun ollessa kietoutuneena kuivurin ympärille, kylmissään raukka ;)

Yritin tätä kirjoittaa tabletilla, huonoin seurauksin. Oli kovasti hankala kirjoituskone, ei halunnut tulkita pienen sievän etusormeni hipaisuja, alkoi hangoitella vastaan ja lopulta tallensi vain puolet. Lieneekö virustauti iskenyt siihen... loppu hyvin, kaikki hyvin, onneksi on pöytäkone. Lähden nyt kuskaamaan niitä lehtisäkkejä pois,


2 kommenttia:

  1. Kuulosti hyvältä aterianne, myös se, että se nautittiin retkioloissa. Se ei, että on kylmä. Meillä pöhöttävät pönttöuunit jo täysillä. Otse asiassa pitäisi mennä nytkin laittamaan valkea...

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on uunit käytössä, pattereiden päälle laittoa olen vielä pihistellyt.

    VastaaPoista