lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ällöjellyä


Nyt alkaa rouva taas olla elävien kirjoissa.

Sain eron ykästä siirtämälle hänet vanhalle miehelle, huoh. Sikäli hyvä, että vanha mies potee sairauksia nopeasti. Hirveä flunssa oli ohi kahdessa päivässä, ykän vierailu yhdessä, tai oikeammin puolessa. Mulla flunssa menee viikoiksi poskionteloihin, ykä yhdessä kilpparilääkepuutoksen kanssa sekoittaa sisukset viikoksi. Tuo puutos tulee vääjäämättä, lääkkeet kun eivät pysyneet sisällä tehotakseen. Se siitä.

Meillä on täällä vilinää. Syötävää, juotavaa, musiikkia ja tenavia. Nykymusiikki tulee tutuksi, meteli on päätähuumaavaa. Perinteinen draamakohtauskin esitettiin. Tässä tulossa ällöjellyshotit.
Ällöjellyt on tehty papaija-guavamehupohjaan päärynällä terästettynä (liivatteella tietty hyydytys, puolitoista lehteä desille), pohjalla hedelmäkarkki. Väri vääristynyt, salamalla tiätty, oikeasti keltaisempi.

Tällaisen Äidin luona-päivityksen löysin naamatsusta:Käväisin saksalaiskaupassa ostoksia tehden, löysin vajaat puolitoista euroa maksavat pakkaukset uusavuttomalle tarkoitettuja siemeniä, niitä tämä avuton osti neljä pakettia pikkulapsen kannustaessa. Näissä on pieni siisti pakkaus turvetta ja siemenpussi mukana. Minä oikeasti luulin, että siemenet olisivat jo mullassa... semmoinen lisää-vain-vesi-tapaus. Tosi uusavuton siis olen, kun olen jo pidemmällä luuloissani. Noi mansikat on muuten sitten pikkulapsen :) Mulla on sametit, lobeliat ja basilikat.


Ja samassa rytäkässä en voinut vastustaa ruusujakaan.Ja tarkemmin katsottuna yllä olevassa kuvassa näkyy naamakirjassakin pyöritelty pinterestin idea verhonpidikkeestä, linkistä kilkkaamalla alkuperäiselle sivulle. Sattuneesta syystä jemmoista löytyy muutamakin lasinen kermakko, pohjaan reikä lasiterällä, seinään koukku ja avot, siinä se on. Tosin lasiterän lisäksi käytin pienemmässä kannunpohjassa sahaa, jossa on lasille tarkoitettu terä.

Jos on liian pieni kannu tai kuppi, siihen mahtuu niin pieni reikä, että verho ei enää mahdukaan. Tuokin verho on jotain suorastaan läpinäkyvää, ohutta, puoltoista leveetä, ei ollut mahtua reiästä. Neljä kannua, kaikki erilaisia, sehän ei mitään haittaa, ne eivät ole rinnakkain niin, että niitä verrata voisi. Ja toisaalta, olen tehnyt jo villasukkiakin erilaisia, napannut koristakin eriparivillikset jne, ei haittaa lainkaan, minua. Ulkopuolisten haittauksista ei niin väliä edes ole :) Köyhä ei villiksillä koreile;)Alkuperäinen kuva näyttää tältäNyt on hetki, jolloin pääosa väestä on lähtenyt koteihinsa, pieni joukkio jäi ja siivoaa. Poppareita. Poppareita. Poppareita. 

Näillä eväillä mennään kohti huomista ja alkavaa viikkoa, kaksi superihanaa päivää töissä tiedossa!


2 kommenttia:

 1. Saisiko sellaisella sahalla jossa on lasiin tarkoitettu terä yksistään tehtyä reiän? Olen haikaillut Pinterestissä usein vilahtelevia lasilautasista tehtyjä lintulautoja, mutta reissu lasiliikkeessä pudotti mut haaveiluista vauhdilla kun yhden reiän kappalehinta on kympin. Meillä ei syö kukaan kympin maksaneista lautasista :D

  Tuli kyllä todella upeat verhopidikkeet ja sehän on hauskaa jos ne on erilaiset. Antaa vaihtuvaa silmänruokaa ja kertoo katsojalle sen tärkeän seikan ettei ne ole mistään marketista vaan ihan itse teit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiki, kyllä varmasti pystyy. Tämä minun kokemukseni ei ole mikään asiantuntijalausunto, mutta taatusti kokemusperäinen.

   Siis, ensin kannun pohjaan porakoneella lasiterällä reikä, siitä pitää sen sahanterän melko ison pään mahtua läpi. Ja sitten sujautetaan terä läpi ja kiinnitys sahaan ja kiristys. Ja saha laulamaan. Menee aikaa.

   Ja varsinkin sillä isolla poranterällä tulee helposti painaneeksi liikaa ja kannusta tulee tosi paljon onnea ;)

   Ja vielä kokemus, kun ostaa liian halvan sen pienen poranterän (pikkureiän tekoon), sillä ei tehdä montaa rwikää, siitä lohkeaa metallia ja se on sitten hyödytön, ellei osaa terottaa. Se iso "putkiterä" mulla on varmaan 40 milliä halkaisijaltaan, pikkuterä mitä lienee 4-5 milliä.

   Jos tästä joku jotain tajuaa, ilo ja yllätys ovat minun puolellani ;)

   Poista