tiistai 14. tammikuuta 2014

Voisko joku neuvoo?

On nimittäin pieneen päähän päästetty aivan liikaa tietoa. Minä, kuten ilmeisesti aika moni muukin omassa blogissaan, olen ihmetellyt blogini kuvien kummaa tummuutta, suhruisuutta. No, blogistanian ihmeellisessä maailmassa olen törmännyt tiedonhippusiin, joita en pienen pienillä aivoillani osaa yhdistellä mieleisiksini. Siis.

Olen ymmärtänyt mm. tummuuden kuvissa johtuvan ehkäpä kuukleplussasta. Sitä ei käsitttääkseni ole itse millään lailla tarvinnut ottaa käyttöönsä, kuukelimiehet ovat päättäneet puolestamme.

Ja edelleen, mikäli mitään ymmärrän, ovat tehneet sen ainakin minun kannaltani pirullisesti. Tiedän jopa, mitä täppejä pitää klikata sadakseen ko. automaattisen "palvelun" pois päältä.

Nyt tulee se haiseva raato: saadakseen nuo täpät kilkatuksi pois, pitää ensin kirjata itsensä kyseisen palvelun käyttäjäksi. Ja samalla hyväksyä joltisenkinmoisen nipun oikeuksia kuukelimiehille omiin tietoihini, mm. sijaintiini, jonka jakamista en tule milloinkaan sallimaan. Ei pöytäkoneeni, läppärini, tablettini eikä puhelimeni todellakaan tarvitse tietää sijaintiani, sitä kautta ei muidenkaan sitä tietää tarvitse, riittää, kun itse tiedän. Tuonhan voi kuitata poistamalla itsensä tuon täppäilyn jälkeen ko. palvelusta, samalla kuitenkin saa sanoa hyvästit muunmuassa keemailpostilaatikolleen, myös muuta menettää. Näppärää, kuukelipojat.

Nyt siis pyyntö: osaatko neuvoa jonkin tavan, jolla nuo kuvat saa näkymään alkuperäisinä, joutumatta pakkosijoitetuksi kuukleplussaan?!

Minä en pidä siitä, että joku muu päättää puolestani mitä haluan. En elävässä elämässä enkä varsinkaan missään bittimaailmassa. Päätän itse. Ja toisaalta, ei se keemaili mikään välttämätön minulle ole, kyllä tarpeen tullen siitäkin luovun. Nih.

Voi kiltit, tietäkää joku ja kertoka sitä ilosanomaa meille muillekin, kiltit!


1 kommentti:

  1. Enpä osaa neuvoa. Mun kuvissa on pikselit ihan miten sattuu ja kuvat suttuisia. Kismittää kun vielä en ole ostamassa parempaa kameraa, ja auttaisko edes.

    VastaaPoista