tiistai 15. heinäkuuta 2014

Moi, olen Paula!


Moi, olen Paula,
olen töissä nappitehtaalla.
Eilen
tuli mies,
joka kysyi,
olenko hullu.

Tämä höpötys pyörii näillä main, koko ajan meidän taloudessamme. Lienee joku koululaisten loru, mutta niin, että keskilapsikin sen pikkulapsen lisäksi tuntee ja "täydestä sydämestään" (hahhah) osallistuu.

Meillä ei nykyisin kannata sanoa "moi", ellei halua kuulla nappitehtaasta...

Mutta asiasta kukkaruukkuun, olen kirputtanut taas. Nappeja, nauhoja, pitsejä, rottinkisankoja, Arabian Rosmariini-lautasia 5 kpl, a 80 snt, niissä kun ei lue arabiaa pohjassa... lisäksi ostin pikkulapselle l&b paidan ja itsellemme pihaviinilasit. Viimeisimmät siis kulkevat kesäkäytössä, niistä ei juoda pihaa.

Pikkupussi nappeja 1e,
iso pussi nappeja, nauhat,
verhon reunassa oleva pitsi
 ja nuo leveät pilkulliset 2,50e,
kahdet rottinkisangat yht. 1e
vasemman reunan
käsin virkatut pitsit  yht. 5 m, 1e


Niin, hyvä-ätisyndrooma iski pitkän tauon jälkeen, laitoin ruokaa. No, en aivan oma-aloitteisesti, mutta silti. Eräs talossa asuva kun sai päähänsä, että marttyikruunu pukee häntä. Vooi vooi.

Siitä salaatista, savukalaa, artisokan sydämiä, oliivia, munia, aurinkokuivattua tomaattia, jäävuorta, herkkusieniä, saksalaiskaupan aivan liian hyvänmakuista paahdettua sipulia, ja niin-sydänystävällinen-kastike-kermasta. Jälkkäriksi jätskiä ja pensasmustikoita. Koko ateria oli melkoinen valkuaispommi, munuaiset kiittää. Ja huom, vain kalan ja mustikat toin kaupasta (ja torilta) tätä varten. Siksi se noin tuoreköyhä oli. Se sipulirouhe muuten oli liian hyvää, oli pakko lukea, mitä se sisältää. 75 % sipulaa, kasviöljyä, vehnäjauhoa ja suolaa. Ja sadssa grammassa vaan 44 g rasvaa. Ilmankos.

Lämmintä kesää meille kaikille,
nautitaan,


PS. Pakko kirjoittaa vielä muistiin. Eräs pieni lapsi näki unta. Lähellämme elää pieni alatiräksyttävä (mielevikainen, jos minulta kysyttäisiin) musta koira. Pitkä monisäikeinen uni, lopputulema oli se, että sen pää oli ripustettu seinälle, kuten hirvenpää, eikä se edelleenkään vaiennut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti