maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen nyt jää taakse

Otin tietokoneen kauniiseen käteeni ja viritin kuvankäsittelytaitoani. Fotarin Elements kasiversio käyttökokeilussa edelleen, tässä tulosta. Kaikesta huomaa harjoittelun puutteen, näillä kuitenkin mennään.

Anoppilan retki onnistuneesti takana. Automatka sujui tiskirättejä virkaten. Jos viime keväänä kuvasin anoppilassa upeita narsisseja, tällä kertaa kukkivat vain krookukset.
Ennen pääsiäistä suunnittelin tekeväni tällaisen keväisen kukkakranssin.


Koko (anteeksi) helkatin valtakunnasta en vain löytänyt tuota pörrölankaa, vihreänä. Kuvan kaappasin Pinterestistäni,  pinterestin linkkisysteemi ei löytänyt alkuperäistä osoitetta minun taidoillani.

Niinpä sitten käytin kranssipohjaan kirpulta hankkimaani vihertävää langantekelettä ja maalikaupan maalisävyliuskoista leikkurilla tekemiäni kukkia ja palloja siimassa. Painoina nappikukat. Pinterestistä, tottakai, oli jäänyt mieleen ilmaisten näyteliuskojen hyödyntäminen askartelussa, rautakauppareissulla olen niitä jo jonkin aikaa napsinut mukaani.

Käsille kun ei rauhaa suoda, kaivoin hillouksiani ja löysin styroxmunia ja kukkia. Nuppineuloilla kiinni ja se oli siinä.

Viime kerralla kynttilänjalka pääsi kuviin pikkulapsen taiteellisessa näkemyksessä, tällä kertaa pääsiäistunnelmissa :)

Mistä lie tänne lennähti, kynttiläjalkaan jäi tällä kertaa kiinni noita näissä keväisissä kokoontumisajoissaan,  niin vain kävi, että naps vaan, siinä oli. Huomaa trendikkään harmaat kutrit.

Taustana keväinen pöytäliina. Ostin sen jostain jättipottihalvennusmyynnistä edullisesti, ajattelin laittaa siihen kaitaliinamaisesti kiinni pieniä pitsiliinoja ja värjätä sen kaiken keltaisella. Enpä tehnyt, aika loppui. Eikä kukaan edes silittänyt  sitä...

Koska kerran kotona saimme yhden päivän rauhassa pääsiäistämme viettää, päätimme tehdä herkkulammasta. Lammas keitetään kertakaikkisen kypsäksi. Liemi otetaan talteen ja siihen lisätään seos, joka on tehty keltuaisista, rasvaisesta jogurtista ja jauhoista. Lihat riivitään vadille ja päälle tuo em. tökötti. Grillivastuksen alle kymmeneksi minuutiksi ja se on siinä, NAM!

Aurinko on paistanut keväisesti, ilma on kuitenkin ollut kylmä koko pääsiäisen. Tulppaanit kasvavat kohisten talon itäpäädyssä, eteläseinällä krookukset killittävät noin seitsemän sentin korkuisina keltaisina. Naapurin krookukset sitä vastoin ovat noin viidentoista sentin korkuisina liilan värisinä kukkapuskina olleet jo varmaan pari viikkoa kukassa. Kateellinen minäni on sitä mieltä, että niillä varmaan talo vuotaa lämpöä kun niin kukituttaa. Nih.

Ensi viikolla saadaan uutta tietoa syöpäpeikon valtauksista, siihen saakka kädet tekevät ja ajatukset liimataan johonkin muuhun kuin peikkoon.

Pakko kirjoittaa tällaista tajunnanvirtaa, pää repeää muuten.

Odotetaan lämpöä,

2 kommenttia: