perjantai 13. huhtikuuta 2012

Sade


Tätä on odotettu viikkoja, sadetta. Sataa ihan oikeasti, oikeaa vettä. Eilen lämpömittari näytti kahtatoista plusastetta ja nyt mukamas on viileää mittarin näyttäessä vain seitsemää astetta.

Lumi on sulanut lähes kokonaan, viimeinen pilkaus on vielä lumilinnan jälijiltä pihassa. Kukkapenkit sen sijaan kärvistelevät jo kuivina, on ollut niin tuulista. Ensimmäiset krookukset ovat itäseinällä jo nähtävissä valkoisiksi, tulppaanit kasvattavat lehtiään, nuppuja ei edelleenkään näy. Naapurin kateutta aiheuttaneet isot krookukset senkun rehottavat siellä, ikään kuin ilkkuen meille päin ;)

Kasvatusikkunalla kasvaa muutama sata kasvia... ainakin samettiruusuja eri kokoja, tomaattia, kiinansipulia, basilikaa (vaihdan osan niistä appelsiinipuuhun), chiliä, kaktuksia, japaninhumalaa, aitoelämänlankaa, revonhäntää ja mehitähtiä.  Punaparsa odottaa vielä kylvöään, samoin kehäkukat ja krassit omista siemenistä, ruusupavut, kiinanasterit ja auringonkukat.

Yhteistä kaikille on se, että suurin osa on koulittu itse tehtyihin potteihin. Ne, jotka eivät ole poteissa, kasvavat kylvöastioissaan, kukaan ei ole jaksanut niitä muutamaa sataa tainta (vielä ainakaan) koulia.

Potteja varten kakkoskakkosesta tehtiin muotti ja sanomalehteä ympärille ja pohjaksi. Näin saatiin aikaan nelikulmainen potti, joka on mukava laittaa vieriviereen samanlaisten kanssa dynoon, tuollaiseen mustaan tai valkoiseen muovivuokaan, joita joskus tulee ruoan mukana. Yhteen dynoon mahtuu siististi 20 pottia ja ovat vieri vieressä istututukseen asti.

Pitääköhän samettiruusuja latvoa?  Kuoleeko ne järkytyksestä jos niin tekee? Tietääkö joku?

Tiednjanoisena

3 kommenttia:

  1. En ole koskaan latvonut samettiruusuja ja hyvin ovat kukkineet ja haarautuneet.

    VastaaPoista
  2. Onpa sulla paljon taimia! Ja kiva blogi muutenkin, siksi haluamme antaa sulle tunnustuksen. Käyhän noutamassa se blogistamme: http://aikakivoja.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Vau mikä urakka! Mulla on muutama hassu tomaatintaimi :))

    VastaaPoista