sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kivi sakset ja paperi

Osallistun taasen kerran Leenan haasteeseen, hänen blogissaan 37tuntia.

Aiheena tällä kerralla oli kivi paperi sakset. Meilläpäin se sanotaaan eri järjestyksessä, lapsia lainatakseni "kiivii sakseet paapeeri!". No kuitenkin, pyörittelin ajatusta viikon ja sitten se alkoi hahmottua. Taulu.

 • Kehykset puretun keittiön oviaukon karmilistaa.
 • Kivenä luonnollisesti saksiin kuuluvana keskilapseni käyttämien ripsien timantit.
 • Vuoden 2000 kesällä käänsin koko pihamaan, sen siis, jossa on nyt nurmikkoa. Perkasin pois kaikki löytämäni juuret ja juurakot, omenapuut jätin. Ja mikä aarreaitta se olikaan, sieltä löytyi kaikkea mahdollista, tunnistettavia juttuja otin talteen, mm. nämä ripsentaivutussakset. Löytyi sieltä myöskin suuria lanttuja... ne on kompostoitu...
 • Tausta muropaketin kartonki ja paperina viime keväänä hankkimani mallikappale tapettitehtaan tapettimallistosta.Olisi varastosta löytynyt myöskin ompelusakset, aivan yhtä paksussa ruosteessa, mutta eipä inspis oikein iskeytynyt tajuntaani niiden tauluttamiseen. Kehykset olivat aivan kamalat, karmilista aivan tuhnuinen ja kökkö. Maalinpoistoaineella ensin puhtaaksi ja sitten tyhmästi ilman pohjamaalia öljymaali pintaan (löytyi läheltä, ei tarvinnut lähteä kellariin). Siispä oli maalattava kolmeen kertaan, jottei mikään pilkistellyt, ei se vieläkään täydellinen ole, mutta saa kelvata.

Ikänäni ennen en ole kehystänyt mitään. On meillä parikin eri kokoista koteloa, jolla olisi voinut sahata käsisahalla, mutta minäpä tiedän meillä olevan myöskin oikein oikea sellainen sähkökäyttöinen juttu, jiirisaha kuulemma. Kellarissa. Vanhan talon vanha mies sen vastentahtoisesti haki, en minä kuulemma sillä sahata osaa. Miksen? Ei osannut vastata muuta kuin sanoi sen olevan vaikeampaa kuin pelkän katsomisen perusteella voisi ajatella. No, minäpä sahasin, en täydellistä, mutta riittävää. En kylläkään väitä sen helppoa olevan ;) Kulmia ei pidä jäädä tuijottamaan.

No, taulu on seinällä ja haaste kuitattu, kiitos Leena! Ja toisaalta kiitos Leena myöskin Pinterestistä, jonka minulle lähetit!!

3 kommenttia:

 1. Kiva kun osallistuit! Onko nuo ripsentaivuttimet siis oikeasti vanhat? Ihan metallia? Hauska idea ja kivasti olet käyttänyt kierrätysmateriaalia!

  Mulla on muuten siellä pinterestissä yksi boardi otsikolla framed. Että jos kaipaat lisää kehystysideoita:D

  VastaaPoista
 2. Leena, oikeasti vanhat ja paksussa ruosteessa :)

  VastaaPoista
 3. Olipas mielenkiintoinen tarina ripsientaivuttimista! Taulu on hieno myös.

  VastaaPoista