torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuvalkeat

Hyvä perinteinen tapa viettää vappua, laitetaas tulet pesään:)

Täällä on kylmä. Kylmä. Villasukat jalassa muistelen eilistä, luotiin uusia perinteitä. Vapunaattoa vietimme, ties monettako jo, tutussa seurassa, kummisetä kehissä. Varmaankin parikymmentä vappua on mennyt enemmän ja vähemmän mahjongia pelaten.

Nyt jätettiin tuttu peli yksinään mököttämään pelikaappiin ja sen sijaan otettiin Risiko. Hankimme sen muinoin italialaiskaupasta, luultavasti Genovasta. Kiva pelilauta, paljon nappuloita. Ja luotiinpa sitten kolmeen pekkaan sille säännöt, säännöt, joilla pelataan edelleen. Vanha mies tosin väittää kääntäneensä säännöt italiasta suomeksi, uskokoon ken tahtoo... Peli ilmestyi joskus vuosia sitten suomeksi, nimellä Risk. Ne säännöt olivat ihan tyhmät, me pelaamme omilla, ihan parhailla.

Ehkäpä jopa viidentoista vuoden tauon jälkeen säännöt muistuivat siis helposti. Tällä kertaa mukana oli ensimmäistä kertaa elämässään pikkulapsi. Pelaajakokoonpano oli muutenkin uusi, ekaa kertaa vappumuistiin, minä en pelannut. Pikkulapsi paikkasi minut mainiosti. Peli oli, kuten tuttua, hidas ja pitkä. Olivat pelanneet sitä, kunnes kummisetä hävisi, ja voitosta ei taisteltu, riitti tieto, että voitto jäi omaan perheeseen...

Pohdin tässsä, josko vaikka pukeutuisi, on mitä mainioin sää tehdä kotona sisällä jotain mukavaa. Sen verran paljon olen viime viikkojen aikana tehnyt juttuja pihassa, että välipäivä tekee hyvää.

Ja kas näin, tätä olen tuhtannut tässä pari tuntia. Kuvan värit ovat mitä ovat, mutta kelvannee todistusaineistoksi. Kankaiden leikkuu pieneksi silpuksi on meneillään, lopputulosta saadaan odottaa. Riippuu sadepäivistä.


Pälkähti tässä päähän nimittäin yksi pienen pieni juttu, ei oikeastaan yhtään pieni. Mellä on lakiaiset kuukauden kuluttua, olen tainnut siitä mainitakin. Pitäisi varmaan tehdä jotain sunnitelmiakin. No, keskilapsi saapuu tänään myöhään, hänellä lienee jotain sanottavaa siihen. 

Huomenna salin kautta töihin, eiköhän se siitä sitten suunnitelmatikin ala avautua, kait.

Nyt toksuu perunasalaatti ja nakit suhisevat, pitänee vaihtaa seuraan, mukavaista vapun jatkoa♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti